Anne evladı olmak diye bir şey var değil mi?
Evet, bazı erkekler analarının oğulları, çoğunlukla anneleri gibi, annelerinin yanında yer alarak bir hayat sürüyorlar. Aslında kontrolcü ve erkeksi bir annenin oğlundan bahsediyoruz. Yani evdeki otoritenin kadın olduğu ve kadının bir yandan oğlunu kendi denetiminde kendine bağlayarak eril taraf olarak kendini seçip oğlunu yönlendirdiği bir durumdan bahsediyoruz. Özellikle kocalardan, birçok kadının evlendiğinde “aşırı annelik” diye şikayet ettiği erkek grubundan bahsediyoruz.
Bir erkeğin annesini sevmesi ve saygı duyması çok normal ve çok gerçek bir davranıştır.
Ama bugün tam da bu anneliğin altından duruma tekrar bakacağız ki bu durumda olanlar kendilerini iyileştirebilsinler ve durumu iyileştirirken alakalarını geliştirebilsinler.
Örneğin bir kadın “annesinin oğlu” olan bir erkekle ilişki yaşıyorsa bu durumun neden ortaya çıktığını göreceğiz ve hem kendisine hem de kocasına yardımcı olabileceğini paylaşacağız.
Anne olarak büyümüş bir çocuğun (anne maddeyi ve dünyayı temsil ettiği için) daha çok elemente, malzeme maliyetine ve dünyaya değer vereceğini söyleyebiliriz. Bu sebeple kitapta birçok hesap yer alacak ve bazıları çok titiz olacak. Ya da bazen hayata daha feminen yaklaşımlar gösterecektir.
Burada belirtilmiştir; cinsiyet açısından değil, rastgele bir alanda, çok yatay, çok tembel, çok yavaş hareket etmek veya sadece annesinin onayı için çalışan bir birey olmak. Onun için işyerindeki yöneticilerinin veya eşinin (evlendiğinde) onayı çok değerli olacak; ya da annesi hayattaysa annesinin onayı ilk önceliği olacaktır.
Bu, annesinin onayına ihtiyaç duyduğu için ruhun, ruhsallığın veya geleceğin onayı değildir; Dişinin konuyu onaylaması öncelikli olacaktır.
Gelecek planları yapmak değil, annesini mutlu etmek çok değerli olacak ve bir başka deyişle anne ile ilgili çeşitli bağlar ve anlaşmalar yapılacak.
Bazen evliliklerde kadınlar kocalarından şikayetçi olduklarında kendi güçlerini oğullarına -bazı durumlarda kızlarına- yüklerler ve babanın dertlerini oğullarının kulağına tıkarlar ve erkek çocuk babasına duyduğu öfkeyi ve öfkeyi başka bir yolla alır. annesinin yetiştirilme tarzı ve annesinin izdüşümü.
“Bak baban bana ne yapıyor, ben babandan ne çekiyorum, görüyor musun?” olarak…
Ya da babasını kötü göstermek için çeşitli görünüşler yapıldığında o oğul babacan değil anne tarafına döner.
Burada anne oğlunun serüveni aslında annenin oğlunu babasından uzaklaştırma, karalama, karalama ya da gizlice ona bağlama operasyonudur ve o oğul “ben sana babamın yaptığını yaparım” rolüne bürünür. yapmadı veya yapamadı”; Bir bakıma annesine karşı kendini sorumlu hissediyor. Bu bir model.
Bir başka modelde anne, o oğlunu kendine bağımlı kılarak, tembelleştirerek, maddi ve manevi oğlunun üzerine yıkarak, bazen diğer kardeşlere vermeyerek, bazen seçtiği kurban oğluna, bazen kızlarına vermemektedir. veya diğer kardeşler, ancak seçilen bir oğula. Bir anlaşmaya, bir işbirliğine girer. Böyle durumlarda o oğul ile anne arasında yeniden bir köprü kurulur.
Ve o oğul başka kadınlarla evlense veya başka akrabalar bulsa bile ilk dişisi annesi olur.
Annesiyle kurduğu bu bağ nedeniyle her zaman daha tedbirli ve diğer kadınlara karşı daha az sadıktır.
Bir gün başka kadınların gideceğine ve annesinin yanında kalacağına dair bir bilinçaltı kodlaması vardır, bu durumda tekrar annelerinin evine dönmek zorunda kalabilirler, annelerine yakınlaşmak zorunda kalabilirler veya bu yakınlığı fark ettiklerinde, onu görememeleri için olabildiğince uzağa koymak. Hepsi aslında aynı mekanizmanın eseridir. Bunların her birinin yine dünya ile bir bağlantısı vardır.
Burada anne babayı çok kötüler ve oğlunu babasını çok iyi tanıyan bir oğul haline getirirse, o oğul o kadar materyalist ve dünyevi olur ki materyalizme kadar gitmek zorunda kalır.
Pek çok ruhani ve manevi haller inkar durumuna girerek, sembolize ettikleri durumlara göre tamamen anaç veya dünyevi, bedensel ve negatif veya sadece dünyanın kanunlarını bilen ve manevi ve manevi kanunları tanımayan biri haline gelir.
Bu nedenle bir oğul, bir erkek çocuk babasına karşı öfke veya isyan içinde ise; bu da onu devlete, otorite figürlerine ya da ilahi sisteme karşı bir isyan, inkar durumuna çevirecek; Hayatın ve evrenin yasa ve düzenini görmediği, tanımadığı ve itiraz ettiği bir durum yaratacaktır.
Bu nedenle oğullarını büyüten anneler, çocuklarını babalarıyla barıştırmak ve barıştırmak zorundadır.
Kadın, “Tamam, kocamdan ayrıldım ve kocam falandı” diyebilir.
O senin kocan ve oğlunun babası. Oğlunuzla babası arasındaki orta, onların kendi aralarında bilecekleri bir iştir. Düzeltmek için çabalamana, kötüleştirmeye çalışmana gerek yok… Oğul o babayı kendisi seçti, tıpkı seni seçtiği gibi. Yani eğer bir anneysen, böyle davranacaksın.
Baskıcı, kontrolcü bir annenin oğlu olarak dünyaya geldiyseniz; Neden bu şekilde doğduğunuzu hatırlayarak ve bilerek, bu baskı ve bağımlı bağ tarafından topraklanmaktan kaçının.
Burada dolaylı olarak anneye karşı öfke başlayacaktır. Kırgınlıklar ve patlamalarla kurulan bağ aslında çok yumuşak gibi görünse de bazen çok kötü sonuçları, çalkantıları ya da tiksintileri beraberinde getirecektir. Burada fark edilmesi gereken, annenin oğlu olan çocuğun hem annenin hem de babanın oğlu olması ve her iki tarafla da barışık olmasıdır.
Ailenin, modellerin ve kodlamaların her birimiz üzerindeki etkisini fark ederek, bu karanlık görünen noktalara ışık tutarak bu alanları aydınlatmak ve yumuşatmak mümkündür.
Saygılarımla, hoşçakalın.
InstagramTwitterYouTubeFacebookWeb